Je Eigen Kraam wenst iedereen een prettig Pasen!

Dia1

 

 

 

 

 

 

Je Eigen Kraam & Spieren voor Spieren

 

In 2016 stond Spieren voor Spieren centraal als goede doel bij Je Eigen Kraam. €2.809,47 is het bedrag dat wij eind 2016 over mochten dragen aan Spieren voor Spieren. Het team van Je Eigen Kraam werd daarom uitgenodigd om tijdens de wedstrijd van PSV – Vitesse in het Philips Stadion de cheque over te dragen aan ex-zwemmer Lennard Stekelenburg van Spieren voor Spieren.

 

cheque moment

 

 

 

 

 

Crea Doe Dag 2017

crea 2017

 

Koningsdag 2017 bij Je Eigen Kraam

koningsdag 2017koningsdag 20172

 

Proeverij zaterdag 10 december 2016

 

z

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1 Jarig bestaan Je Eigen Kraam

Hardenberg – Het is al weer een jaar geleden toen Je Eigen Kraam de deuren opende aan de Hessenweg in Hardenberg. Op de benedenverdieping verhuren ze meer dan 100 kramen aan particulieren om overtollige spullen duurzaam aan de man te brengen.

De bovenverdieping van het grote pand staat helemaal vol met ‘shop in shops’. Aan belangstelling van huurders en kopers voor de twee grote overdekte snuffelruimtes is geen gebrek. Dat eerste jaar van bestaan van die grote winkel willen ze niet zomaar voorbij laten gaan. Want drie dagen lang komt alles in het teken van de stichting Spieren voor Spieren te staan. Kinderen moeten onbezorgd kunnen rennen, fietsen, spelen en sporten! Voor zo’n 20.000 kinderen in Nederland is dit niet vanzelfsprekend. Zij hebben een spierziekte. En voor die kinderen wil de familie Kikkert alles betekenen. Want de kraamhouders kunnen normaal al hun spullen die niet verkocht zijn, aan het einde van de huurperiode doneren aan Spieren voor Spieren. Die spullen komen dan op een speciaal daar voor ingerichte verkoopstelling en de volledige omzet van de goederen op die stelling komt ten goede aan dat goede doel. Elke dag weer. Maar in de jubileumweek gooien ze daar nog een schepje bovenop!

 

Prijzenfestijn

Op donderdag 25 augustus is er dagelijks een prijzenfestijn met een enveloppenspel. Kraamhouders en plaatselijke ondernemers hebben legio leuke goederen beschikbaar gesteld. Door een envelop te kopen, kunnen de bezoekers tijdens het snuffelen tussen de nieuwe, gebruikte en zelfgemaakte spullen drie dagen lang hele mooie prijzen winnen. Alles weer voor Spieren voor Spieren

De apotheose is op zaterdag 27 augustus. Die dag zijn er tal van nóg meer activiteiten. Er worden pannenkoeken en popcorn verkocht. Een nagelstyliste zal alles uitleggen en laten zien over haar werk. Marnix Hoeve, net als veel topsporters in Rio ambassadeur van Spieren voor Spieren, zal ook zijn gezicht laten zien. Een doedelzakspeler zal binnen en buiten gezellig het publiek komen vermaken. Een cartoontekenaar zal meehelpen het kinderfeest nog completer te maken. Er is een spiritueel hoekje van Centrum Lichtkind met workshops door een therapeut. Waardebonnen worden aangeboden waarvan een deel van de opbrengst voor kinderen met spierziekte is. En Magic John kleedt het feest magisch aan met zijn goocheltrucs. Van dichtbij, gewoon aan tafel voor jong en oud, en voor de kinderen maakt hij de prachtigste ballonfiguren.

 

Boerenveiling

Het spektakelstuk van de drie dagen begint zaterdag om 15 uur. Dan begint de boerenveiling met een speciale veilingmeester. Hij zal op een grappige en ludieke manier een groot verrassingspakket aan de man brengen. Er zal van alles onder zijn hamer komen. Kasten, radio’s, eethoek, gereedschap, te veel om op te noemen. En dat alles gebeurt op de bovenverdieping die speciaal als veilinghal ingericht zal worden.

Iedereen die dat goede doel ook een warm hart toe draagt, kan elke dag nog leuke en goede spullen voor de veiling doneren want alle opbrengsten van deze dag gaan naar Spieren voor Spieren.

 

jeeigenkraam1jaar persfoto

 

 

 

Proeverij

Zaterdag 30 juli.

Met o.a.

Forel Rokerij

Bazuin Kaas

Bakzolder producten

Slager Teun met o.a. Zeeuws spek & Worst

Popcorn

Poffertjes

BBQ Erik’s Grill & Chill

Kom lekker gratis proeven!

Van 10:30 t/m 17:00

 

 

 

 

 

 

Opening bovenverdieping

Ze willen het best laten weten, Willeke en Adrie Kikkert. Want de gevel boven de ingang heeft een metamorfose ondergaan. Daar staat groots op dat ze inmiddels 1600 vierkante meter in gebruik genomen en wel met de bovenverdieping erbij. Want Je Eigen Kraam breidde uit. Op die etage zijn sinds donderdag een tiental ‘shop in shops’ te vinden. Ruimtes van 22 tot 50 m2 die verhuurd zijn  om onbemand (net als op de begane grond) waren te etaleren en te (laten) verkopen. Jl. zaterdag hielden ze Open Huis om dat onder de aandacht van het publiek te brengen.  Deze activiteit komt in aanvulling op de 800 m2 benedenruimte die ze sinds november vorig jaar runnen. Een ruimte met 110 kramen met te verkopen spullen er op, in dus Je Eigen Kraam aan de Hessenweg in Hardenberg.

 

Het concept is over komen waaien uit Finland, waar deze kramenverhuur al 20 jaar in zwang is, zegt een glunderende Adrie. Dit werk, deze ondernemersactiviteit, is voor hem en Willeke de invulling van hun droom. Als vrachtwagenchauffeur en als postbode verdienden beiden de kost. Ze wilden al lange tijd iets anders en hadden de Finse kramenverhuur formule op het oog. De kinderen werden zelfstandiger en dus konden ze iets gaan ondernemen. Toen dit pand medio 2015 bij hen in het vizier kwam, waren andere ondernemers hen net te vlot af. Uitgerekend met dezelfde, zo aansprekende verkoopformule. Ze waren er eerst wel even sneu van, maar konden ook wel weer nieuwe kansen en mogelijkheden geduldig afwachten. Lang duurde dat niet. De familie Hoeve, de eerste ondernemers, hadden Je Eigen Kraam nog maar net en al zo succesvol in de benen gezet, toen bleek dat ze onverwacht en noodgedwongen helaas al naar opvolgers moesten omkijken. De beide partijen namen contact met elkaar omdat ze van  hun wederzijdse interesse afwisten. Binnen een maand waren Willeke en Adrie ondernemers geworden, daarbij gesteund door hun kinderen en familie. Ze kwamen als het ware in een gespreid bedje, ze kregen alle hulp om de zaak goed door te starten.

 

Samen met de zoons was Willeke zaterdag achter de twee kassa’s te vinden, op drukke dagen kunnen ze zelfs nog een derde kassa in gebruik nemen. Die kassa units die zo belangrijk zijn voor hun verhuurklanten. Daar worden alle verkopen op geregistreerd en afgehandeld. Dezelfde kassa units, die online direct doorgeven wat er verkocht wordt zodat diezelfde verhuurklanten thuis en/of in hun zaak direct precies weten wat er gebeurd. Zo kunnen ze eventueel snel weer goederen aanvullen.  En Adrie? Die hield het toezicht in de grote winkel. Beneden tussen de kramen en boven in de shop in shops. En hij geniet van de klanten die vaak voor een koopje toch ook hun wens in vervulling zien gaan.

 

Website

Zoals u al heeft kunnen zien, is de website flink onder handen genomen.

Er zijn een paar dingen aangepast:

  • Kopje Shop in Shop (De shop in shop winkels op de bovenverdieping)marktkraam-logo
  • Kopje Linkpartners (Linkpartners)
  • Foto’s (Er zijn vele nieuwe foto’s geplaatst)

Neem gerust een kijkje!

 

 

 

Je Eigen Kraam

Je Eigen Kraam biedt snuffelplezier voor iedereen. Door het gevarieerde en wisselend aanbod is er voor iedereen wat te vinden.

Om het winkelen zo aantrekkelijk mogelijk te maken kun je een kopje koffie drinken in ons “koffiehoekje”. Daarnaast is er een speelhoek voor de kinderen aanwezig.

Je Eigen Kraam aan de Hessenweg 27 Hardenberg heeft een oppervlakte van 800m2 ,vol met leuke kramen, stellingen en leuke kleine winkels.

De spullen die naar je huurperiode niet zijn verkocht mogen eventueel ook worden achtergelaten. De opbrengst hiervan gaat geheel naar de stichting Spieren voor Spieren.

 

Voorkom teleurstelling er reserveer op tijd.